zondag 15 september 2019

Maaltijdsalade met asperges en kalkoentournedos

MAALTIJDSALADE MET ASPERGES EN KALKOENTOURNEDOS

1 blikje asperges (netto 275 gram)
1 kalkoentournedos (100 gram)
1 eetlepel (olijf)olie
zout
peper
½ rode paprika
½ pakje Boursin naturel à 80 gram
3 eetlepels yoghurt
1 eetlepel azijn
2 theelepels kerriepoeder
1 theelepel suiker
½ zak gemengde salade


In zeef asperges laten uitlekken. Kalkoentournedos in reepjes snijden. Bestrooien met zout en peper. In koekenpan olie verhitten. Kalkoenreepjes in 5 minuten bruin en gaar bakken. Af en toe omscheppen. Op keukenpapier laten uitlekken en afkoelen. Intussen paprika in reepjes snijden. Asperges in stukjes snijden. In een kommetje Boursin met een vork fijnmaken. Toevoegen: yoghurt, azijn, kerriepoeder, suiker, zout en peper. Tot een sausje roeren. In een slaschaal doen: gemengde salade, asperges, paprika, kalkoenreepjes en sausje. Luchtig door elkaar scheppen.
Lekker met (warme) bruine bolletjes.

1 persoon

voedingswaarde : 455 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten

gerechtsoort : maaltijdsalade

bron : Allerhande september 1989

Geen opmerkingen: