maandag 27 december 2021

Gevulde komkommers met pikant gehakt

GEVULDE KOMKOMMERS MET PIKANT GEHAKT

2 grote komkommers, gewassen
500 gram half-om-half gehakt
1 rode ui, gesnipperd
1 eetlepel gedroogde oregano
1 - 2 eetlepels harissa, naar smaak
1 plak ingemaakte citroen, fijngehakt
6 eetlepels panko of droog broodkruim
1 eetlepel olijfolie
100 gram labne
1 handje peterselie, fijngehakt


Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Blancheer de komkommers 2 minuten in kokend water met zout. Neem ze uit het water en laat omgekeerd uitlekken op keukenpapier.
Verwarm de oven voor op 180°C. Kneed het gehakt met de ui, oregano, harissa en citroen en vul hiermee de holtes van de komkommers. Leg ze in de ovenschaal en bestrooi met de panko. Besprenkel met olijfolie en bak in het midden van e oven in 20 minuten gaar.
Serveer met de labne en bestrooi met peterselie. Lekker met gebakken zoete aardappelschijfjes.

4 personen

voedingswaarde : 405 kcal p.p.
bereidings- / oventijd : 15 / 20 minuten

gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Boodschappen augustus 2021

Geen opmerkingen: