maandag 27 december 2021

Marokkaanse couscoussalade (Marokko)

MAROKKAANSE COUSCOUSSALADE

4 middelgrote tomaten
350 gram couscous, gekookt volgens de aanwijzingen op de verpakking en afgekoeld
15 gram fijngehakt vers basilicum
2 eetlepels fijngehakte verse peterselie
1 eetlepel geraspte Parmezaanse kaas
1 eetlepel zonnebloempitten
2 theelepels balsamicoazijn


Snijd de bovenkant van de tomaten en gooi die weg; schep het vruchtvlees eruit zonder het omhulsel te beschadigen. Snijd het vruchtvlees klein en doe het in een grote kom. Voeg couscous, basilicum, peterselie, kaas, zonnebloempitten en azijn toe en roer alles goed door elkaar. Schep het mengsel in de 4 uitgeholde tomaten. Zet de tomaten ten minste 1 uur voor gebruik in de koelkast.

4 personen

gebied : Marokko
gerechtsoort : salade

bron : Salades : Frisse en favoriete recepten voor originele en klassieke salades / Sue Mullin

Geen opmerkingen: