COURGETTESALADE
3 middelgrote courgettes
2 knoflookteentjes
zout
peper
100 gram harde witte kaas
4 groene olijven
4 zwarte olijven
1 eetlepel harissa
½ eetlepel komijnkorrels
4 eetlepels olijfolie
1 eetlepel azijn
Schil de courgettes en snijd ze in kleine stukjes. Snijd de kaas in blokjes. Laat de courgettes en de geplette knoflookteentjes 15 minuten op een zacht vuurtje koken in een halve liter lichtjes gezouten water. Haal van het vuur en laat uitlekken in een vergiet. Leg de courgettes op een dienbord en prak ze fijn met een vork. Leng de harissa aan met een beetje water en voeg hem toe aan de courgettes samen met de komijnkorrels. Breng op smaak met een beetje zout, de olie en de azijn. Garneer met de kaasblokjes en de olijven.
Meteen serveren.
4 personen
voor- / bereidingstijd : 15 / 20 minuten
gebied : Marokko
gerechtsoort : salade
bron : De Marokkaanse keuken / M. Wattenbergh
maandag 27 december 2021
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten