maandag 27 december 2021

Marokkaanse cottage pie (Marokko)

MAROKKAANSE COTTAGE PIE

2 eetlepels olijfolie
1 rode ui, fijngesneden
2 tenen knoflook, geperst
1 rode peper, fijngehakt
2 theelepels ras el hanout
400 gram tomaatblokjes (uit blik)
400 gram kikkererwten (uit blik), uitgelekt, afgespoeld
450 milliliter groentebouillon
1 eetlepel fijne kristalsuiker
260 gram spinazie
1 kilogram kruimige aardappels, geschild, in stukken
125 gram ongezouten boter, in blokjes
1 eetlepel fijngehakte koriander
25 gram vers broodkruim
15 gram fijngeraspte Parmezaanse kaas
tomaat-komkommersalade, voor erbij


Verwarm de oven voor op 200°C.
Verhit de olie in een braadpan of wok op laag vuur en bak de ui zachtjes 10 minuten of tot hij zacht is en begint te karamelliseren. Voeg de knoflook, rode peper en ras el hanout toe en laat 1 minuut bakken. Voeg de tomaat, kikkererwten, bouillon en suiker toe en breng goed op smaak met zeezout en versgemalen zwarte peper. Laat 15 minuten zachtjes stoven, of tot de kikkererwten zacht zijn. Roer af en toe om te voorkomen dat het mengsel aan de bodem van de pan vastplakt. Voeg de spinazie toe en laat slinken.
Kook intussen de aardappel in 20 minuten gaar, giet af en zet een paar seconden terug op het vuur om droog te stomen. Schep de aardappel in een kom, voeg de boter toe en pureer de aardappel tot een luchtige puree. Breng op smaak met zout en peper.
Schep het kikkererwtenmengsel in 6 ovenvaste schaaltjes van 300 milliliter inhoud. Dek de ovenschaaltjes af met de aardappelpuree.
Meng in een kleine kom de koriander, broodkruim en Parmezaan en bestrooi elk schaaltje met het mengsel. Zet de schaaltjes op een bakplaat en bak 20 minuten in de oven, of tot de bovenkant goudbruin is. Serveer direct met een salade.

6 personen

voedingswaarde : 425 kcal p.p.
bereidings- / oventijd : 50 / 20 minuten

gebied : Marokko
gerechtsoort : vegetarisch gerecht

bron : Delicious. februari 2012

Geen opmerkingen: