GECONDENSEERDE-MELKIJS MET ROZENROZIJNEN EN LIJNZAADCRUNCH
200 gram rozijnen (liefst Afghaanse of Iraanse groene en zwarte rozijnen)
2 eetlepels rozenwater
500 milliliter slagroom
2 eetlepels mascarpone
1 blik gecondenseerde melk (400 gram)
100 gram suiker
150 gram gebroken lijnzaad
snufje zoutflakes
Meng de rozijnen met het rozenwater en laat kort weken. Klop de slagroom met de mascarpone goed lobbig en niet te stijf. Spatel de gecondenseerde melk en de geweekt rozijnen erdoor. Schep het mengsel in een diepvriesbakje of schaal en laat in enkele uren bevriezen tot romig ijs. Smelt ondertussen de suiker met 2 eetlepels water in een koekenpan tot een amberkleurige karamel. Roer het lijnzaad en zout erdoor en giet het op bakpapier. Laat afkoelen en knapperig worden. Breek in kleine stukjes.
Serveer de bollen ijs met wat lijnzaadcrunch.
6 - 8 personen
gebied : Marokko
gerechtsoort : nagerecht
bron : Henna Hanina : Culinaire roadtrip door Marokko, het land van mijn oma / Nadia Zerouali
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten