maandag 27 december 2021

Pasta Maroc met kaas (Marokko)

PASTA MAROC MET KAAS

2 witte uien
3 tenen knoflook
1 kilogram rijpe tomaten
½ bosje peterselie en/of koriander
Marokkaanse olijfolie
2 eetlepels ras el hanout
peper
zout
350 gram Marokkaanse pasta
stukje oud brood
snuf versgemalen komijn
100 gram jben jebli (Marokkaanse witte kaas) of feta
paar takjes basilicum (de kleinbladige variant)


Pel de uien en knoflook en rasp fijn. Was en halveer de tomaten en rasp het vruchtvlees fijn. Was de groene kruiden en snijd fijn. Verhit een scheutje olie in een pan en bak hierin de ui, knoflook, tomaten en groene kruiden 3 minuten. Voeg de ras el hanout, wat peper en zout en 500 milliliter kokend water toe en breng aan de kook. Kook de pasta in de saus in 8 minuten beetgaar; roer af en toe. Verkruimel ondertussen het brood. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak hierin het broodkruim goudbruin en knapperig. Breng op smaak met peper, zout en komijn.
Verdeel de pasta over warme diepe borden. Bestrooi met wat broodkruim en verkruimelde kaas. Druppel er wat olie over en bestrooi met de basilicum.

4 personen

gebied : Marokko
gerechtsoort : vegetarisch gerecht

bron : Henna Hanina : Culinaire roadtrip door Marokko, het land van mijn oma / Nadia Zerouali

Geen opmerkingen: