vrijdag 7 februari 2014

Pipe ai quattro formaggi (Italië)

PIPE AI QUATTRO FORMAGGI (PIJPJESMACARONI MET 4 KAZEN-SAUS)

200 gram penne rigate (pijpjesmacaroni)
50 gram brie
50 gram gorgonzola
25 gram boter
½ deciliter slagroom
50 gram geraspte Gruyère
50 gram geraspte Parmezaanse kaas
zout
versgemalen zwarte peper
basilicum voor garnering


Oven voorverwarmen op 225°C. Intussen macaroni koken volgens gebruiksaanwijzing. Brie en gorgonzola in blokjes snijden. Macaroni afgieten. Macaroni vermengen met: boter, slagroom, brie, gorgonzola, Gruyère en Parmezaanse kaas. Op smaak brengen met zout en peper. In ovenschotel van 2 liter scheppen. In midden van oven kaas in 10 minuten laten smelten. Over 4 borden verdelen. Garneren met basilicum. Lekker met gemengde sla.

4 personen

voedingswaarde : 450 kcal p.p.
bereidingstijd : 45 minuten

gebied : Italië
gerechtsoort : kaasgerecht

bron : Tip januari 1992

Geen opmerkingen: