BIETJES MET APPEL EN MIERIKSWORTEL
300 gram gekookte bietjes
1 zure appel (James Grieve)
1 deciliter appelsap
5 theelepels geraspte mierikswortel
½ theelepel karwijzaad (kummel)
zout
peper
2 toefjes peterselie
Bietjes ontvellen. Grof raspen. Appel schillen en in schijfjes snijden. In pan doen: bietjes, schijfjes appel, appelsap, 3 theelepels mierikswortel en karwijzaad. 6 minuten zachtjes koken. Afgieten. Op smaak brengen met zout en peper. Op 2 borden scheppen. Garneren met rest van mierikswortel en peterselie. Lekker bij karbonade.
2 personen
voedingswaarde : 100 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten
gerechtsoort : groentegerecht
bron : Tip januari 1992
vrijdag 7 februari 2014
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten