woensdag 20 mei 2020

Tahoebeignets met sesam

TAHOEBEIGNETS MET SESAM

200 gram gerookte tahoe
frituurvet / -olie
1 ei
50 gram bloem
zout
3 theelepels kerriepoeder
1 deciliter melk
3 eetlepels geroosterd sesamzaad


Snijd de tahoe in plakken van 3 - 4 centimeter dik.
Verhit in een frituurpan vet of olie tot 175°C. Splits het ei. Klop het eiwit stijf. Vermeng de bloem met zout en het kerriepoeder en klop de eidooier en de melk erdoor. Schep het eiwit door het bloemmengsel. Roer de sesamzaadjes erdoor. Haal de stukken tahoe door het sesambeslag en frituur ze goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Bestrooi ze met zout. Geef er mangochutney bij. Lekker met paksoi met kerrie en banaan en rijst.

2 personen

voedingswaarde : 405 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 5 / 20 minuten

gerechtsoort : vegetarisch gerecht

bron : Menu 19 mei 1993

Geen opmerkingen: