CAESARSALADE MET SESAMKIP
3 eetlepels bloem
50 gram sesamzaad
1 ei
300 gram kipfilethaasjes
8 eetlepels (120 milliliter) extra vierge olijfolie
2 sneetjes wit casinobrood, korstjes eraf, brood in blokjes gesneden
1 eetlepel sojasaus
1 eetlepel citroen- of limoensap
2 eetlepels mayonaise
4 kropjes baby-romainesla, blaadjes losgehaald
1 rode ui, in halve ringen
1 eetlepel kappertjes
stukje Parmezaanse kaas
Strooi de bloem en het sesamzaad elk op een bord. Klop het ei los in een diep bord. Bestrooi de kipfilethaasjes met zout en peper en rol ze door de bloem. Haal ze door het ei en druk ze tenslotte in het sesamzaad.
Verhit in een koekenpan 3 eetlepels olijfolie. Bak de kipfilethaasjes in 8 minuten goudbruin en gaar. Verhit in een tweede koekenpan 2 eetlepels olijfolie en bak de broodblokjes in 3 – 4 minuten goudbruin en krokant. Bestrooi ze met wat zout.
Klop een dressing van de sojasaus, het citroensap, de mayonaise en de laatste 3 eetlepels olijfolie. Voeg peper naar smaak toe.
Verdeel de slablaadjes met de sesamkip en uiringen over 4 borden. Besprenkel de salade met de dressing en bestrooi met de kappertjes en croutons. Schaaf of rasp de kaas boven de salade.
4 personen
voedingswaarde : 530 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten
gerechtsoort : maaltijdsalade
bron : Delicious. salade, special edition bij Delicious juni 2023
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten