KOMKOMMER-PACHADI
In Thailand bevindt zich een grot met de intrigerende naam de Grot der Geesten, waar men de resten ontdekt heeft van komkommers van bijna 12.000 jaar geleden. Niemand weet echter zeker waar de allereerste komkommers vandaan kwamen. We weten wel dat de oude Grieken en Romeinen de groente graag verwerkten in salades en andere bijgerechten, veelal op dezelfde manier als wij dat tegenwoordig doen. Dit is een erg aantrekkelijk gerecht – tegelijkertijd koel en heet.
5 centimeter komkommer, geraspt
220 milliliter yoghurt
½ - 1 groene chilipeper, van zaadjes ontdaan en fijngehakt
1 gedroogde hele rode chilipeper
1 theelepel mosterdzaad
olie
zout
Vermeng de geraspte komkommer met de yoghurt, de groene chilipeper en wat zout.
Fruit de mosterdzaadjes met de hele rode chilipeper in heel weinig olie en roer ze goed om. Verwijder als de mosterdzaadjes gaan springen de rode chilipeper.
Schep de mosterdzaadjes in de kom met yoghurt en komkommer. Roer alles goed om en dien het gerecht gekoeld op, met rijst, pilav of puri’s.
4 - 6 personen
voor- / bereidingstijd : 5 / 1 - 2 minuten
gebied : India
gerechtsoort : bijgerecht
bron : Van andere markten : Een nieuwe selectie van vegetarische gerechten uit de hele wereld / Troth Wells
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten