TAUGÉSALADE
Deze frisse salade uit Maharash en Gujarat wordt gemaakt van ontkiemde bonen, zoals taugé of alfalfa. U kunt variëren met de ingrediënten en bijvoorbeeld tomaten gebruiken, of bietjes, radijs, ananas, granaatappelpitjes, gare doperwten of sperziebonen.
1 wortel
12½ centimeter komkommer
25 gram taugé
1 lente-uitje, in dunne ringen gesneden (desgewenst)
sap van 1 limoen
1 eetlepel verse koriander, fijngehakt
peper
zout
Rasp om te beginnen de wortel en de komkommer boven een slakom. Voeg dan de taugé en desgewenst het lente-uitje toe.
Schenk hier het limoensap overheen en bestrooi het geheel met peper en zout. Garneer met fijngehakte korianderblaadjes.
2 - 3 personen
bereidingstijd : 5 minuten
gebied : Maharashtra en Gujarat, India
gerechtsoort : bijgerecht
bron : Van andere markten : Een nieuwe selectie van vegetarische gerechten uit de hele wereld / Troth Wells
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten