zondag 2 juli 2023

Laccha Relish (Delhi, India)

LACCHA RELISH (TOMATENSALADE MET KOMKOMMER)

1 rode ui, in dunne ringen
1 theelepel gemalen komijn
2 limoenen, geperst
1 theelepel suiker
4 tomaten, in plakken
½ komkommer, in plakken
1 rode peper, fijngesneden
½ zakje verse koriander (à 15 gram), grof gehakt
½ zakje verse munt (à 15 gram), grof gehakt

Uiringen 10 minuten in ijskoud water weken (voor extra knapperigheid). In koekenpan komijn roosteren tot geur vrijkomt. In kom dressing kloppen van limoensap, suiker, helft van komijn, zout en peper naar smaak. Tomaat, komkommer, rode peper, koriander, helft van munt en helft van ui erdoor scheppen. In koelkast door en door koud laten worden. Vlak voor serveren salade garneren met rest van ui en munt. Rest van komijn erover strooien.

4 personen

voedingswaarde : 25 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten

gebied : Delhi, India
gerechtsoort : bijgerecht

bron : India : Een culinaire ontdekkingsreis door Noord- en Zuid-India / Mieke van Laarhoven

Geen opmerkingen: