zondag 2 juli 2023

Warme salade (India)

WARME SALADE

½ bloemkool
1 groene paprika
1 rode paprika
½ komkommer
4 wortels
2 eetlepels boter
zout
peper


Snijd de bloemkool met een scherp mes in roosjes. Ontdoe de paprika’s van zaad en snijd ze in dunne reepjes. Snijd de komkommer in dikke plakken en snijd elke plak in vieren. Schil de wortels en snijd ze in dunne schijfjes.
Smelt de boter onder voortdurend roeren in een grote pan.
Voeg bloemkool, paprika’s, komkommer en wortels toe en roerbak 5 – 7 minuten. Breng met zout en peper op smaak. Leg een deksel op de pan, zet het vuur lager en laat 3 minuten zachtjes koken.
Doe de groenten in een schaal, schep door en serveer direct.

4 personen

gebied : India
gerechtsoort : bijgerecht

bron : Indiase gerechten : Makkelijke, overheerlijke recepten, stap-voor-stap beschreven / Réchel Buitenrust Hettema- van Coevorden

Geen opmerkingen: