KOUDE KOMKOMMERSOEP MET INDIASE SPECERIJEN
CURRYPASTA
2 eetlepels mild kerriepoeder
1 eetlepel garam masala
½ theelepel mosterdzaad
1 theelepel komijnzaad
1 teen knoflook, fijngesneden
SOEP
2 komkommers, geschild, overlangs gehalveerd
1 kleine rode chilipeper, van zaadlijsten ontdaan, fijngehakt
7 deciliter dikke naturel yoghurt
2 eetlepels fijngesneden muntblaadjes
beetje citroensap
zout
versgemalen zwarte peper
warm naanbrood, in repen (desgewenst, voor erbij)
Vermeng het kerriepoeder en de garam masala in een schaal, voeg 3 eetlepels water toe en roer het tot een glad papje. Zet opzij.
Verhit een koekenpan op halfhoog vuur, doe het mosterd- en komijnzaad erin en rooster ze 20 – 30 seconden tot het aroma vrijkomt. Voeg 2 theelepels kerrie-garam masalamengsel en de knoflook toe, draai het vuur heel laag en smoor alles 1 minuut. Schep uit pan en laat afkoelen.
Schraap de zaadjes uit de halve komkommers en snijd de helften in blokjes. Doe ze in een keukenmachine, voeg e chilipeper en de specerijenpuree toe en pureer alles glad. Giet het door een zeef boven een schaal. Klop de yoghurt erdoor, voeg de munt en een kneepje citroensap toe en breng op smaak met zout en peper. Zet tot het opdienen afgedekt in de koelkast. Schep de soep in gekoelde diepe borden of kommen en geef er eventueel naan bij.
4 personen
gebied : India
gerechtsoort : soep
bron : Vegetarisch in stijl : Veelzijdige en inspirerende recepten / Paul Gayler
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten