KOMKOMMERSALADE
2 komkommers
gedroogde kokos
2 deciliter yoghurt
2 Spaanse pepers
zout
geklaarde boter
mosterdzaad
Schil de komkommers, halveer ze, verwijder het zaad en snipper ze of rasp ze niet al te fijn.
Rasp 5 eetlepels kokos en doe die in een kommetje, waar u de kokosvezels vermengt met enkele eetlepels kokend water. Roer het mengsel door de yoghurt.
Voeg eveneens de komkommersnippers, de fijngemaakte pepers (zonder het zaad) en wat zout toe, roer alles goed door en zet het geheel, afgedekt met folie, koel weg.
Voor u de salade opdient, maakt u een kleine koekenpan vet met wat geklaarde boter. Strooi de mosterdzaadjes er in en verhit die tot zij openspringen.
Meng ze, nadat zij zijn afgekoeld, door de salade even voor u die opdient.
4 personen
gebied : India
gerechtsoort : salade
bron : Het komplete kookboek / Maria May
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten