FRISSE KOMKOMMERSALADE
250 gram komkommer
1 verse groene chilipeper (naar keuze)
2 eetlepels fijngesneden koriander
2 eetlepels citroensap
½ theelepel zout
1 theelepel suiker
verse muntblaadjes, ter garnering
Snijd de komkommer met een scherp mes in dunne plakjes en snijd die doormidden. Schik de plakjes op een ronde schaal. Hak de groene chilipeper (desgewenst) fijn en strooi over de komkommer.
Doe voor de dressing koriander, citroensap, zout en suiker in een kom en meng goed. Zet opzij.
Zet de komkommer in de koelkast en laat minstens 1 uur koelen. Giet de dressing er vlak voor het opdienen over en garneer met een paar muntblaadjes.
4 personen
gebied : India
gerechtsoort : bijgerecht
bron : Indiase gerechten : Makkelijke, overheerlijke recepten, stap-voor-stap beschreven / Réchel Buitenrust Hettema-van Coevorden
zondag 2 juli 2023
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten