DUMPLINGS MET SPINAZIE EN SHIITAKE & BOKSOISALADE
2 eetlepels arachideolie
1 teen knoflook, geperst
100 gram shiitake, in blokjes
1 rode chilipeper, fijngesneden
200 gram spinazie
3 eetlepels sojasaus
1 eetlepel sesamolie
2 theelepels maïzena
1 pakje ronde dimsumvelletjes
SALADE
1½ eetlepel misopasta
2 eetlepels limoensap
1 theelepel gochujang pasta (Koreaanse hete peperpasta)
1 eetlepel sojasaus
1 eetlepel honing
1 eetlepel sesamolie
1 teen knoflook, geperst
1 bosui, in dunne ringen
3 boksoistruikjes (of 1 struik paksoi), harde onderkant eraf gesneden
DIPSAUS
4 eetlepels sojasaus
2 eetlepels rijstazijn
1 eetlepel vloeibare honing
Verhit de olie in een koekenpan en bak de knoflook, shiitake en chilipeper 10 minuten heel zachtjes en doe over in een kleine kom. Bak de spinazie in dezelfde koekenpan tot net geslonken. Hak de spinazie op een plank fijn en meng met het paddenstoelenmengsel. Voeg de sojasaus, sesamolie en maïzena toe.
Bestrijk steeds de rand van een wontonvel met een natgemaakte vinger. Leg 1 theelepel van de vulling in het midden van elk vel. Vouw de dumplings dicht, druk de randen goed aan en zorg ervoor dat er geen lucht in de dumpling zit. Maak zo alle dumplings met de rest van de wontonvellen en de vulling en leg ze op een stuk bakpapier.
Meng alle ingrediënten voor de salade, behalve de boksoi, in een ruime kom tot een dressing. Stoom de boksoibladeren 3 minuten en schep ze door de dressing.
Beleg de bodem van de stoommand met een stuk bakpapier en leg er zoveel dumplings in als past. Dek ze af met bakpapier. Stoom de dumplings gaar in 10 minuten. Meng alle ingrediënten voor de dipsaus in een kom. Serveer de dumplings met de salade en dipsaus.
Voor 25 stuks.
voedingswaarde : 60 kcal per stuk
bereidingstijd : 60 minuten
gebied : Azië
gerechtsoort : borrelhapje
bron : Delicious. juli 2021, Special edition Azië
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten