KRABSOEP UIT BAHIA
Ik ben altijd dol geweest op krab en waar ik nu woon kan ik levende krabben kopen bij mijn visman. De krabben van de Braziliaanse Atlantische kust lijken op die bij ons en in Brazilië wordt er een heerlijke soep van gemaakt.
3 flinke krabben of 1 kilogram krabvlees
2 uien, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
2 eetlepels olijfolie
1 steel bleekselderij, in boogjes gesneden
2 grote tomaten, ontveld en het vruchtvlees zonder de zaadjes fijngehakt
1 Spaans pepertje, zonder de zaadjes fijngehakt
1 eetlepel fijngehakte peterselie
2 eetlepels fijngehakte koriander en wat extra om te garneren
1 eetlepel fijngehakt basilicum
1 blikje kokosmelk
6 limoentjes
zout
versgemalen peper
Kook de krabben en haal het vlees eruit. Doe de schalen met wat van de gehakte ui en knoflook in een soeppan en giet er zoveel water op dat ze onderstaan. Laat 20 minuten zachtjes koken. Giet door een zeef en meet 1,2 liter van de bouillon af. Wie krabvlees gebruikt en geen pantsers heeft, gebruikt visbouillon.
Verhit de olie in een pan met een dikke bodem, voeg de resterende ui en knoflook en de bleekselderij toe en laat in 5 minuten glazig fruiten. Voeg de tomaat en de Spaanse peper toe en laat 5 minuten regelmatig roerend meefruiten. Voeg de peterselie, koriander, basilicum en bouillon toe. Breng aan de kook en laat 5 minuten zachtjes koken. Voeg het krabvlees, de kokosmelk en het sap van 3 limoentjes toe. Breng op smaak met wat zout en peper en laat goed doorwarmen. Bestrooi voor het serveren met fijngehakte koriander en garneer met plakjes limoen.
4 personen
gebied : Bahia, Brazilië
gerechtsoort : soep
bron : Two Fat Ladies door de bocht / Jennifer Paterson & Clarissa Dickson Wright
maandag 26 juli 2021
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten