zaterdag 11 september 2021

Thaise kalkoencurry met sperziebonen (Thailand)

THAISE KALKOENCURRY MET SPERZIEBONEN

1 grote ui
250 gram sperziebonen
250 gram kalkoenfilet
2 eetlepels olie
1 zakje groene basilicumcurry (Home Gourmet)
3 deciliter water
1 zakje santen (30 gram)
zout
peper


Pel de ui en snijd hem in schijfjes. Maak de boontjes schoon en halveer ze. Snijd de kalkoen in plakjes.
Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak de ui met de basilicumcurry al omscheppend 1 minuut. Schep de kalkoen en de sperziebonen erdoor en bak het geheel nog 3 minuten. Voeg de 3 deciliter water en de santen toe. Laat het geheel nog 5 minuten zachtjes sudderen. Breng de curry op smaak met zout en peper.
Lekker met pandanrijst.

2 personen

voedingswaarde : 415 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 5 / 15 minuten

gebied : Thailand
gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Menu 20 september 1995

Geen opmerkingen: