KIPSALADE MET WITLOF
zout
375 gram aardappelpartjes
2 struikjes witlof
1 rode paprika
200 gram kipfiletblokjes
1 eetlepel kipkruiden
1 eetlepel azijn
3 eetlepels olie
6 sprietjes bieslook
1 teentje knoflook
In pan met weinig water en zout aardappelpartjes afgedekt in 5 minuten beetgaar koken. Intussen witlof wassen en onderkant van struikjes afsnijden. Bladeren van struikjes losmaken en over twee borden verdelen. Paprika wassen, schoonmaken en in reepjes snijden. Grote kipblokjes kleiner snijden. Kipblokjes bestrooien met kipkruiden. Aardappelpartjes in vergiet onder stromend water afspoelen en laten uitlekken. In schaal azijn en 2 eetlepels olie tot dressing roeren. Bieslook erboven fijnknippen. Knoflook pellen en boven dressing uitpersen. Op smaak brengen met zout. Aardappelpartjes door dressing scheppen. In pan rest van olie verhitten. Kip en paprika in 5 minuten al omscheppend gaar bakken. Kip en paprika door aardappels scheppen en op witlof scheppen.
2 personen
voedingswaarde : 425 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten
gerechtsoort : maaltijdsalade
bron : AllerHande 5 september 1996
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten