woensdag 8 september 2021

Artisjokken met kruidendip

ARTISJOKKEN MET KRUIDENDIP

4 kleine artisjokken
½ citroen
zout
1 sjalotje
1 theelepel suiker
peper
2 eetlepels fijngehakte groene kruiden (peterselie, dille, bieslook enzovoorts)
1 theelepel Franse mosterd
¾ deciliter yoghurt
2 eetlepels olijfolie


Breek of snijd de stelen van de artisjokken. Breng een flinke laag water met de ½ citroen en 1 theelepel zout aan de kook. Leg de artisjokken in het kokende water. Leg er een bord op, zodat ze onder water blijven en kook ze in 25 minuten gaar. De artisjokken zijn gaar als een blad er gemakkelijk uitgetrokken kan worden. Haal de artisjokken uit de pan en laat ze ondersteboven op een bord uitlekken. Pel en snipper het sjalotje. Meng het met de suiker, wat peper en zout, de groene kruiden, de mosterd, de yoghurt en de olijfolie.
Zet de lauwe of koude artisjokken op twee borden en geef het dipsausje er apart bij.

2 personen

voedingswaarde : 165 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 28 / 2 minuten

gerechtsoort : voorgerecht

bron : Menu 22 september 1993

Geen opmerkingen: