woensdag 8 september 2021

Rettich, prei en wortelsalade

RETTICH, PREI EN WORTELSALADE

1 kleine rettich
1 appel
4 geschrapte worteltjes
2 eetlepels citroensap
1 prei
zout
peper
(½ theelepel suiker)
½ theelepel fijngehakte munt
1 eetlepel fijngehakte peterselie
6 eetlepels slaolie


Schil de rettich en de appel. Rasp de rettich, de appel en de worteltjes op een grove rasp. Voeg het citroensap toe. Snijd de prei in smalle ringen. Voeg de prei, wat zout en peper, (eventueel de suiker,) de munt, de peterselie en de slaolie toe. Schep alle ingrediënten door elkaar en laat de smaken tenminste 15 minuten intrekken.

2 personen

voedingswaarde : 330 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten

gerechtsoort : salade

bron : Menu 22 september 1993

Geen opmerkingen: