LAMSVLEES MET SINAASAPPEL-MUNTSAUS
2 plakken lamsbout
zout
peper
1 theelepel vloeibare knoflook
25 gram boter of margarine
2 takjes munt
2 eetlepels sinaasappelmarmelade
1½ deciliter sinaasappelsap met vruchtvlees
allesbinder
Bestrooi het lamsvlees met zout en peper en bestrijk het met de knoflook. Verhit de boter in een koekenpan en bak de plakken lamsbout in 10 minuten aan beide kanten bruin en rosé. Hak intussen de munt fijn (houd 2 toefjes achter). Neem het vlees uit de pan en roer de marmelade en het sinaasappelsap door het bakvet. Breng het aan de kook en bind de saus licht met allesbinder. Roer de fijngehakte munt erdoor en breng de saus op smaak met zout en peper. Leg het vlees op 2 borden en schenk de saus er gedeeltelijk over. Garneer met toefjes munt. Geef er gegratineerde aardappelpuree met geitenkaas en veldsla bij.
2 personen
voedingswaarde : 395 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : Menu 8 september 1993
woensdag 8 september 2021
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten