GEFRITUURDE PAPRIKAKOEKJES
klein stukje verse gemberwortel
1 kleine ui
1 kleine groene paprika
50 gram kikkererwtenmeel (of bloem)
1 teentje knoflook
½ theelepel kerriepoeder
zout
1 eetlepel fijngehakte verse koriander
slaolie
Rasp de gemberwortel fijn. Snijd de ui in dunne partjes en de paprika in reepjes. Roer van het kikkererwtenmeel, het fijngeperste teentje knoflook, het kerriepoeder, zout en een paar eetlepels water een dun beslag zonder klontjes. Voeg de gember, de knoflook, de uien, de paprika en de koriander toe.
Verhit een flinke laag olie in een diepe pan. Schep 3 lepels van het paprikamengsel naast elkaar in de hete olie en bak de koekjes in een paar minuten rondom bruin en gaar. Laat ze op keukenpapier uitlekken en bak de rest op dezelfde manier.
Lekker met knoflooksaus.
2 personen
voedingswaarde : 295 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 10 minuten
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Menu 7 september 1994
woensdag 8 september 2021
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten