INDONESISCHE SPEKLAPJES
2 speklapjes à 125 gram
3 eetlepels ketjap manis
1 theelepel sambal terassi
1 eetlepel citroensap
1 bosje bosuitjes
3 eetlepels slaolie
Snijd de speklapjes in reepjes. Meng ze met de ketjap, de sambal en het citroensap. Snijd de bosuitjes (ook het groen) in stukjes van 3 centimeter.
Verhit de olie in een wok of diepe braadpan op een hoog vuur. Bak de reepjes vlees in de hete olie al omscheppend in 10 minuten gaar. Voeg na 7 minuten de bosuitjes toe.
Lekker met rijst met pinda’s en kokos.
2 personen
voedingswaarde : 595 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 5 / 12 minuten
gebied : Indonesië
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : Menu 7 september 1994
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten