PEER EN SINAASAPPEL IN WITTE-CHOCOLADESAUS
1 sinaasappel
1 stevige handpeer (Triomphe de Vienne)
1 deciliter zoete witte wijn
2 theelepels vloeibare honing
1 takje verse munt
100 gram witte chocolade
Sinaasappel onder koud stromend water heel goed schoonboenen. Met citroentrekker mooie sliertjes schil eraf raspen (of met scherp mesje dun schillen en schil in flinterdunne reepjes snijden). Sinaasappel dik schillen tot op vruchtvlees en partjes tussen vliesjes uitsnijden, hierbij sap opvangen. Peer schillen, klokhuis verwijderen en peer in 8 partjes snijden. In (hapjes)pan wijn met opgevangen sinaasappelsap, sinaasappelsliertjes en honing aan de kook brengen en 1 minuut zachtjes laten koken. Partjes peer in vocht leggen en in 8 minuten tegen de kook aan gaar laten worden. Partjes peer met schuimspaan uit pan nemen. Vocht 2 minuten zachtjes laten inkoken. Intussen 4 toefjes van munt nemen (rest wordt niet gebruikt). Chocolade in stukjes breken en van vuur af door ingekookt vocht roeren. Chocolade al roerend laten smelten. Chocoladesaus op twee bordjes schenken. Partjes peer en partjes sinaasappel erop rangschikken. Garneren met toefje munt.
2 personen
voedingswaarde : 390 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten
gerechtsoort : nagerecht
bron : Allerhande 5 september 1996
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten