TOMATENSOEP MET UIEN
2 uien
3 takjes peterselie
1 eetlepel olijfolie
1 teentje knoflook
1 blik tomatenblokjes
1 deciliter droge witte wijn
1 kippenbouillontablet
1 theelepel tijm
zout
peper
suiker
Pel de uien en snijd ze in dunne ringen. Knip de peterselie fijn.
Verhit de olie in een pan en bak de uiringen 5 minuten zachtjes. Pers de knoflook erboven uit. Voeg de tomatenblokjes, de wijn, 1 deciliter water, het bouillontablet en de tijm toe en kook de soep 10 minuten met het deksel op de pan. Breng de soep op smaak met zout, peper en suiker en roer de peterselie erdoor.
2 personen
voedingswaarde : 120 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 5 / 20 minuten
gebied : Middellandse Zeegebied
gerechtsoort : soep
bron : Menu 8 september 1993
woensdag 8 september 2021
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten