ROERGEBAKKEN VENKEL
2 venkelknollen
25 gram boter
2 eetlepels slaolie
1 eetlepel citroensap
½ theelepel suiker
½ deciliter slagroom (op kamertemperatuur)
allesbinder
mespunt mosterd
zout
vers gemalen peper
Verwijder de harde kern van de venkel en snijd de venkel in smalle reepjes. Bewaar het groen voor de garnering.
Verhit de boter met de olie in een wok of diepe braadpan. Bak hierin de venkel 6 minuten, al omscheppend, op een hoog vuur. Roer het citroensap en de suiker erdoor. Schenk de slagroom erbij en breng het geheel aan de kook. Bind de saus met een beetje allesbinder (1 - 2 theelepels). Breng het gerecht op smaak met de mosterd, wat zout en peper. Garneer met het venkelgroen.
2 personen
voedingswaarde : 275 kcal p.p.
bereidingstijd : 5 / 10 minuten
gerechtsoort : bijgerecht
bron : Menu 7 september 1994
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten