AVOCADO-SINAASAPPELSALADE
100 gram Chinese kool
2 (bloed)sinaasappels
1 eetlepel fijne mosterd
4 eetlepels mayonaise
1 niet te rijpe avocado
versgemalen peper
Kool in dunne reepjes snijden. In vergiet doen. ½ Liter kokend water erover schenken. Met koud water afspoelen. Met scherp mes 1 sinaasappel dik schillen. Partjes tussen vliesjes uitsnijden. 1 Sinaasappel uitpersen. In kommetje doen: 4 eetlepels sinaasappelsap, mosterd en mayonaise. Tot sausje roeren.
Avocado in stukjes snijden. Besprenkelen met 1 eetlepel sinaasappelsap. Over 2 bordjes Chinese kool, avocado en sinaasappel verdelen. Bestrooien met peper. Sausje apart opdienen.
2 personen
voedingswaarde : 450 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 15 minuten
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Tip september 1990
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten