woensdag 8 september 2021

Avocado-sinaasappelsalade

AVOCADO-SINAASAPPELSALADE

100 gram Chinese kool
2 (bloed)sinaasappels
1 eetlepel fijne mosterd
4 eetlepels mayonaise
1 niet te rijpe avocado
versgemalen peper


Kool in dunne reepjes snijden. In vergiet doen. ½ Liter kokend water erover schenken. Met koud water afspoelen. Met scherp mes 1 sinaasappel dik schillen. Partjes tussen vliesjes uitsnijden. 1 Sinaasappel uitpersen. In kommetje doen: 4 eetlepels sinaasappelsap, mosterd en mayonaise. Tot sausje roeren.
Avocado in stukjes snijden. Besprenkelen met 1 eetlepel sinaasappelsap. Over 2 bordjes Chinese kool, avocado en sinaasappel verdelen. Bestrooien met peper. Sausje apart opdienen.

2 personen

voedingswaarde : 450 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 15 minuten

gerechtsoort : voorgerecht

bron : Tip september 1990

Geen opmerkingen: