woensdag 8 september 2021

Mihoen met tahoe, champignons en broccoli

MIHOEN MET TAHOE, CHAMPIGNONS EN BROCCOLI

250 gram mihoen
250 gram broccoli
200 gram tahoe
4 eetlepels olie
6 eetlepels sojasaus
125 gram champignons, gesneden
zout
peper
1 eetlepel sesamolie
3 bosuitjes
3 eetlepels tomatenketchup
½ theelepel sambal oelek


In pan ruim water aan de kook brengen en mihoen gaar laten worden volgens gebruiksaanwijzing. Broccoli wassen en roosjes van stronken snijden. Stronken schillen en in plakjes snijden. Tahoe in blokjes snijden. In pan 2 eetlepels olie verhitten en tahoe in 3 minuten op middelhoog vuur rondom bruin bakken. Uit pan op bord scheppen en besprenkelen met 4 eetlepels sojasaus. Rest van olie verhitten en broccoli en champignons 3 minuten op hoog vuur al omscheppend bakken. Mihoen in vergiet laten uitlekken en door broccolimengsel scheppen. Op smaak brengen met zout, peper en sesamolie. Mengsel op laag vuur in 3 minuten al omscheppend door en door warm laten worden. Intussen bosuitjes in ringetjes snijden. In kom rest van sojasaus, tomatenketchup en sambal tot sausje roeren. Mihoen bestrooien met tahoeblokjes en bosui. Saus apart erbij serveren.

4 personen

voedingswaarde : 445 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten

gerechtsoort : veganistisch gerecht

bron : Allerhande september 1994

Geen opmerkingen: