RISOTTO MET PADDENSTOELEN
3 bosuitjes
100 gram oesterzwammen
100 gram champignons
2 eetlepels citroensap
25 gram boter of margarine
300 gram paprijst
1 kruidenbouillontablet
2 theelepels basilicum
peper
2 takjes peterselie
Van bosuitjes lelijk blad en worteltjes verwijderen. Wassen en in dunne ringetjes snijden. Met keukenpapier oesterzwammen en champignons schoonvegen. Oesterzwammen in stukken snijden. Besprenkelen met citroensap.
In pan boter verhitten. Bosui en paddenstoelen 3 minuten bakken. Rijst toevoegen en al roerende 3 minuten meebakken. Bouillontablet, basilicum, peper en 7 deciliter heet water toevoegen. Aan de kook brengen. Af en toe roeren. Met deksel op pan rijst in 25 minuten koken. Peterselie erboven fijnknippen. Op smaak brengen met zout en peper. Overdoen in schaal.
4 personen
voedingswaarde : 360 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 30 minuten
gerechtsoort : groentegerecht
bron : Tip september 1989
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten