PAPRIKASALADE MET UI
1 ui
1 rode paprika
1 groene paprika
4 eetlepels azijn
2 eetlepels olijfolie
1 deciliter appelsap
1 eetlepel mix voor fonduesaus Bourguignonne (Duyvis)
2 takjes peterselie
Ui pellen en in ringen snijden. Paprika wassen. Halveren. Zaadlijsten verwijderen en in reepjes snijden. In pan doen: azijn, olijfolie, appelsap en mix. Tot sausje roeren. Ui en paprika toevoegen. 10 Minuten koken. Af laten koelen.
Op 2 borden paprika-ui salade scheppen. Peterselie erboven fijnknippen.
Lekker bij stokbrood en tartaar.
2 personen
voedingswaarde : 240 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 20 / 1 minuten
gerechtsoort : groentegerecht
bron : Tip september 1989
woensdag 8 september 2021
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten