woensdag 8 september 2021

Paprikasalade met ui

PAPRIKASALADE MET UI

1 ui
1 rode paprika
1 groene paprika
4 eetlepels azijn
2 eetlepels olijfolie
1 deciliter appelsap
1 eetlepel mix voor fonduesaus Bourguignonne (Duyvis)
2 takjes peterselie


Ui pellen en in ringen snijden. Paprika wassen. Halveren. Zaadlijsten verwijderen en in reepjes snijden. In pan doen: azijn, olijfolie, appelsap en mix. Tot sausje roeren. Ui en paprika toevoegen. 10 Minuten koken. Af laten koelen.
Op 2 borden paprika-ui salade scheppen. Peterselie erboven fijnknippen.
Lekker bij stokbrood en tartaar.

2 personen

voedingswaarde : 240 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 20 / 1 minuten

gerechtsoort : groentegerecht

bron : Tip september 1989

Geen opmerkingen: