woensdag 15 september 2021

Spaanse kip met bonensalade (Spanje)

SPAANSE KIP MET BONENSALADE

400 - 500 gram krieltjes
3 kipfilets à 200 gram
zout
versgemalen zwarte peper
100 gram boter of margarine
sap van 2 sinaasappels
1 - 2 eetlepels fijngesneden munt
2 takjes verse munt
1 sinaasappel, in schijfjes

BONENSALADE
1 blikje kidneybonen, uitgelekt
1 gele paprika, in reepjes
1 rode paprika, in reepjes
3 tomaten, in stukken
4 stengels bleekselderij, in stukjes
3 eetlepels olijfolie
1 eetlepel citroensap
1 teentje knoflook, fijngesneden
zout
versgemalen zwarte peper


Krieltjes in ruim water met zout in 20 minuten gaar koken. Kipfilet inwrijven met zout en flink wat zwarte peper. 50 Gram boter verhitten en kipfilets hierin in 5 - 8 minuten rondom bruin bakken. Sinaasappelsap erbij schenken en kip afgedekt op laag vuur 10 minuten laten sudderen.
Bonensalade: kidneybonen mengen met paprikareepjes, tomaat en bleekselderij. 1/3 deel hiervan bewaren voor volgende dag. Olie, citroensap, knoflook, zout en peper tot dressing roeren en door rest van bonenmengsel scheppen. Als kipfilets bijna gaar zijn, 1 filet uit pan halen en bewaren voor volgende dag. Fijngesneden munt samen met 50 gram boter door saus kloppen. Kip over borden verdelen en garneren met takjes munt en schijfjes sinaasappel. Kip serveren met bonensalade en gekookte krieltjes.

2 personen

voedingswaarde : 855 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten

land : Spanje
gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Tip Culinair september 1998

Geen opmerkingen: