SPAANSE KIP MET BONENSALADE
400 - 500 gram krieltjes
3 kipfilets à 200 gram
zout
versgemalen zwarte peper
100 gram boter of margarine
sap van 2 sinaasappels
1 - 2 eetlepels fijngesneden munt
2 takjes verse munt
1 sinaasappel, in schijfjes
BONENSALADE
1 blikje kidneybonen, uitgelekt
1 gele paprika, in reepjes
1 rode paprika, in reepjes
3 tomaten, in stukken
4 stengels bleekselderij, in stukjes
3 eetlepels olijfolie
1 eetlepel citroensap
1 teentje knoflook, fijngesneden
zout
versgemalen zwarte peper
Krieltjes in ruim water met zout in 20 minuten gaar koken. Kipfilet inwrijven met zout en flink wat zwarte peper. 50 Gram boter verhitten en kipfilets hierin in 5 - 8 minuten rondom bruin bakken. Sinaasappelsap erbij schenken en kip afgedekt op laag vuur 10 minuten laten sudderen.
Bonensalade: kidneybonen mengen met paprikareepjes, tomaat en bleekselderij. 1/3 deel hiervan bewaren voor volgende dag. Olie, citroensap, knoflook, zout en peper tot dressing roeren en door rest van bonenmengsel scheppen. Als kipfilets bijna gaar zijn, 1 filet uit pan halen en bewaren voor volgende dag. Fijngesneden munt samen met 50 gram boter door saus kloppen. Kip over borden verdelen en garneren met takjes munt en schijfjes sinaasappel. Kip serveren met bonensalade en gekookte krieltjes.
2 personen
voedingswaarde : 855 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten
land : Spanje
gerechtsoort : gevogeltegerecht
bron : Tip Culinair september 1998
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten