dinsdag 14 september 2021

Frittata met geitenkaas en paprika

FRITTATA MET GEITENKAAS EN PAPRIKA

1 grote ui
1 grote rode paprika
3 eetlepels olijfolie
1 teentje knoflook
½ eetlepel Italiaanse kruiden
zout
vers gemalen zwarte peper
75 gram zachte geitenkaas of feta
4 eieren


Pel de ui en snijd hem in ringen. Maak de paprika schoon en snijd deze in reepjes. Verhit 1 eetlepel olie in een hapjespan. Schep de ui, de paprika en de Italiaanse kruiden erdoor. Pers het teentje knoflook erboven uit. Smoor de ui en de paprika in 5 minuten zachtjes gaar. Breng op smaak met zout en peper. Verkruimel de geitenkaas.
Klop de eieren los met zout en peper. Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan. Schenk het eimengsel erin. Verdeel het paprikamengsel erover en strooi de kaas erover. Bak de omelet op zacht vuur tot de bovenkant gestold is en de onderkant goudbruin is.
Lekker met zoetzure komkommersalade.

2 personen

voedingswaarde : 395 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 10 minuten

gerechtsoort : vegetarisch gerecht

bron : Menu 21 september 1994

Geen opmerkingen: