dinsdag 14 september 2021

Tramezzini (Italië)

TRAMEZZINI (ITALIAANSE TOSTI’S)

16 sneetjes wit casinobrood
3 tomaten
2 takjes verse oregano
2 mozzarella-kaasjes 3 ei
eren
3 eetlepels melk
2 eetlepels bloem
zout
peper
knoflookzout
2 deciliter olijfolie


Van brood korstjes afsnijden. Tomaten wassen en in dunne plakjes snijden. Oregano fijnknippen. Mozzarella in plakjes snijden. Eieren splitsen. In een kom eidooiers, melk, bloem, zout en peper tot glad beslag kloppen. Eiwit stijfkloppen. Beslag erdoor scheppen. 8 Sneetjes brood beleggen met plakjes mozzarella en tomaat. Bestrooien met oregano, knoflookzout en peper. Beetje olijfolie erover sprenkelen. Andere sneetjes erop leggen. Iets aandrukken. Sneetjes rondom bedekken met eimengsel. In een koekenpan 1 ½ deciliter olijfolie verhitten. Sandwiches met 2 tegelijk aan beide zijden goudbruin bakken. Schuin halveren.
Geef er een frisse salade bij.

Voor 8 stuks.

voedingswaarde : 490 kcal per stuk
bereidingstijd : 20 minuten

gebied : Italië
gerechtsoort : lunchgerecht

bron : Tip Culinair september 1992

Geen opmerkingen: