dinsdag 14 september 2021

Indiase rijst met sinaasappel (India)

INDIASE RIJST MET SINAASAPPEL

1 flinke ui
stukje verse gemberwortel (2 centimeter)
50 gram santen
3 eetlepels geraspte kokos
2 eetlepels olie
½ theelepel kaneel
½ theelepel versgemalen zwarte peper
250 gram basmatirijst
1 deciliter sinaasappelsap
2 theelepels geraspte sinaasappelschil
4 deciliter water
3 eetlepels yoghurt
desgewenst verse koriander om te garneren


Snipper de ui. Rasp de gemberwortel. Hak de santen grof. Zet een droge koekenpan op hoog vuur, doe er de geraspte kokos in en laat omscheppend op hoog vuur kleuren. Laat op een bord afkoelen.
Verhit de olie in een pan en laat de ui met de kaneel en de peper omscheppend fruiten tot de ui glazig is. Voeg de rijst toe en laat omscheppend bakken tot de korrels rondom glanzen. Voeg het sinaasappelsap, de sinaasappelrasp, het water en de santen toe, breng aan de kook en laat 15 minuten zachtjes koken. Laat met het deksel op de pan 5 minuten rusten en roer er yoghurt door. Bestrooi voor het serveren desgewenst met korianderblad.
Lekker met kip of lamsvlees.

4 personen

voedingswaarde : 369 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten

gebied : India
gerechtsoort : bijgerecht

bron : Boodschappen september 1999

Geen opmerkingen: