KAASFLENSJE MET TOMAAT
2 grote tomaten
zout
peper
50 gram bloem
25 gram Parmezaanse kaas
1 ei
125 milliliter melk
25 gram boter
1 eetlepel olijfolie
2 eetlepels fijngeknipte verse basilicum
Ontvel de tomaten. Halveer ze, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in reepjes. Bestrooi ze met zout en peper. Roer een beslag van de bloem, de kaas, het ei en de melk.
Verhit wat boter in een kleine koekenpan (doorsnede 18 centimeter) en bak van een kwart van het beslag een dun flensje. Vouw het flensje in vieren en houd het warm. Bak zo nog 3 flensjes. Dep de tomaatreepjes droog. Verhit de olie in een steelpan en verwarm de tomaat 1 minuut. Schep de basilicum erdoor. Leg de flensjes op twee borden en schep de tomaat ernaast.
2 personen
voedingswaarde : 375 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 7 / 8 minuten
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Menu 21 september 1994
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten