GROENE-BLOEMKOOLSALADE MET PARMEZAANSE KAAS
1 groene bloemkool
zout
1 ui
½ krop krulandijvie
200 gram Parmezaanse kaas
1 blikje ansjovisfilets
3 eetlepels olijfolie
1½ eetlepel rode-wijnazijn
peper
50 gram knoflookolijven
Bloemkool wassen en in roosjes verdelen. In een pan met ruim kokend water en zout bloemkoolroosjes 1 minuut blancheren. In een vergiet onder koud water afspoelen. Ui snipperen. Krulandijvie wassen en in stukken scheuren. Kaas in stukjes snijden. Ansjovisfilets afgieten en snijden. Olie, azijn, zout en peper door elkaar koppen. In een schaal doen: broccoli, ui, kaas, ansjovis en olijven. Dressing erdoor scheppen. Platte schaal bekleden met krulandijvie. Bloemkoolsalade erop scheppen.
4 personen
voedingswaarde : 400 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten
gerechtsoort : maaltijdsalade
bron : Tip Culinair september 1992
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten