dinsdag 14 september 2021

Groene-bloemkoolsalade met Parmezaanse kaas

GROENE-BLOEMKOOLSALADE MET PARMEZAANSE KAAS

1 groene bloemkool
zout
1 ui
½ krop krulandijvie
200 gram Parmezaanse kaas
1 blikje ansjovisfilets
3 eetlepels olijfolie
1½ eetlepel rode-wijnazijn
peper
50 gram knoflookolijven


Bloemkool wassen en in roosjes verdelen. In een pan met ruim kokend water en zout bloemkoolroosjes 1 minuut blancheren. In een vergiet onder koud water afspoelen. Ui snipperen. Krulandijvie wassen en in stukken scheuren. Kaas in stukjes snijden. Ansjovisfilets afgieten en snijden. Olie, azijn, zout en peper door elkaar koppen. In een schaal doen: broccoli, ui, kaas, ansjovis en olijven. Dressing erdoor scheppen. Platte schaal bekleden met krulandijvie. Bloemkoolsalade erop scheppen.

4 personen

voedingswaarde : 400 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten

gerechtsoort : maaltijdsalade

bron : Tip Culinair september 1992

Geen opmerkingen: