TAGLIATELLE MET COQUILLES
15 gram gedroogde paddenstoelen (eekhoorntjesbrood)
100 gram tagliatelle
1 sjalotje
2 coquilles st Jacques
2 eetlepels olijfolie
3 eetlepels crème fraîche
zout
vers gemalen zwarte peper
Week de paddenstoelen in 1 deciliter kokend water. Kook de tagliatelle in 10 minuten beetgaar. Pel en snipper het sjalotje. Maak de coquilles schoon en snijd ze in dunne plakjes. Bestrijk ze met 1 eetlepel olie en leg ze op een grillplaat. Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Hak de paddenstoelen heel fijn, bewaar het vocht. Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak het sjalotje en de paddenstoelen 2 minuten. Voeg het paddenstoelenvocht en de crème fraîche toe en kook het geheel op hoog vuur in tot een licht gebonden saus. Breng op smaak met zout en peper. Schuif de coquilles onder de grill en rooster ze in 2 minuten gaar. Giet de tagliatelle af. Verdeel de tagliatelle over twee borden. Schenk de saus erover en leg de plakjes coquille erop.
2 personen
voedingswaarde : 415 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Menu 21 september 1994
dinsdag 14 september 2021
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten