zaterdag 22 februari 2025

Su Chao Fan (China)

SU CHAO FAN (VEGETARISCHE RIJSTSCHOTEL)

4 kopjes gekookte rijst (koud)
1 blok stevige tahoe
1 theelepel donkere sojasaus
3 eetlepels bakolie
3 verse asperges of 3 sperziebonen, gesneden in stukjes van 2 centimeter
1 eetlepel gezouten zwarte bonen
1 eetlepel gekookte groene mungbonen
1 eetlepel gekookte rode bonen
50 gram sojabonen
1 theelepel zout
gemalen witte peper
3 rode pepers, zonder zaadjes, gehakt
3 groene pepers, zonder zaadjes, gehakt
3 teentjes knoflook
½ middelgrote ui, fijngesneden


Roer de rijst los met een vork en zet apart. Snijd de tahoe eerst in twee, dan in kleinere stukjes. Enkele minuten marineren in sojasaus. Verhit 1 eetlepel olie en roerbak de tahoe tot knapperig. Zet apart.
Verhit 1 eetlepel verse olie en roerbak de asperges en bonen op hoog vuur. Voeg de rijst toe, zet het vuur hoger. Roerbak 1 minuut, totdat de rijst heet is. Kruiden met peper en zout en op een bord scheppen.
Verhit de laatste eetlepel olie en bak de pepers, knoflook en ui 1 minuut zachtjes. Leg boven op de gebakken rijst en leg de gebakken tahoe eromheen.

4 personen

gebied : China
gerechtsoort : rijstgerecht

bron : China : Oorspronkelijke recepten uit het Hemelse Rijk / Recepten van de chef-koks van Holiday Inn China

Geen opmerkingen: