BIN TANG YIN ER (WITTE ZWAMMETJES MET MELOEN)
Van witte zwammen wordt gezegd dat ze zeer goed zijn voor de gezondheid, en een warme of gepeperde soep van de zwam met suiker laat de ogen schitteren en werkt verfrissend voor de smaakpapillen. De volgende combinatie met meloen is een heerlijke lichte afsluiting van elk maal.
50 gram gedroogde witte zwam
100 gram kandij
3 kopjes water
75 gram water- of honingmeloen
Was de zwammetjes goed en wel ze 1 uur in warm water. Verwijder de steeltjes en harde stukjes en snijd ze in kleine stukjes. Apart zetten.
Verhit suiker en water in een pan, en roer totdat de suiker is opgelost. Schenk in een kom en voeg de zwammen toe. Bedek de kom en zet hem in een stomer. Stoom 1½ uur tot de zwammetjes zacht zijn. Laten afkoelen en in de koelkast zetten.
Maak vlak voor het opdienen balletjes van de meloen. Voeg deze bij de zwammetjes in kommetjes en dien op.
4 personen
gebied : China
gerechtsoort : nagerecht
bron : China : Oorspronkelijke recepten uit het Hemelse Rijk / Recepten van de chef-koks van Holiday Inn China
dinsdag 11 maart 2025
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten