MA LA LIAN OU (LOTUSSALADE)
De lotus heeft een bijzondere betekenis voor Boeddhisten: Gautama Boeddha vergeleek het streven van de mens naar het goede met e lotus, die zuiver en schoon uit de modderige bodem van een meer opkomt.
1 stuk lotuswortel, 15 – 20 centimeter lang
1 eetlepel witte azijn
2 eetlepels suiker
zout
Schil de lotus en snijd hem overdwars in plakjes van een ½ centimeter dik. Breng een pan met water tegen de kook aan en blancheer de lotus 5 minuten. Afgieten en afspoelen met koud water.
Meng de lotus met de azijn en leg hem op een bord. Bestrooi met suiker en wat zout naar smaak en dien op.
4 personen
gebied : China
gerechtsoort : groentegerecht
bron : China : Oorspronkelijke recepten uit het Hemelse Rijk / Recepten van de chef-koks van Holiday Inn China
dinsdag 11 maart 2025
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten