STEURGARNALEN MET GROENTEN
Snel gefrituurde steurgarnalen geserveerd met een selectie Chinese roerbakgroenten.
8 gedroogde Chinese paddenstoelen, 15 minuten in warm water laten weken en laten uitlekken
225 gram taugé
½ komkommer
2 eetlepels arachideolie
1 teen knoflook, fijngesneden
1 theelepel suiker
1 theelepel oestersaus
1 theelepel wijnazijn
zout, naar smaak
versgemalen zwarte peper, naar smaak
1 theelepel olie
20 steurgarnalen, gepeld en ontdaan van de zwarte darm
2 eetlepels maïzena
1 eetlepel sojasaus
1 eetlepel sesamolie
Kook de paddenstoelen 15 minuten in water met wat zout. Afspoelen en laten uitlekken. Spoel ondertussen de taugé en laat deze uitlekken. Schil de komkommer en snijd hem in zeer dunne reepjes. Verhit de arachideolie in een wok en roerbak de knoflook, taugé en paddenstoelen ongeveer 1 minuut. Voeg komkommer, suiker, oestersaus, wijnazijn en zout en peper toe en kook het geheel al roerend 2 minuten. Verhit de olie in een koekenpan. Haal de garnalen door de maïzena en frituur ze 5 minuten, totdat ze door en door gaar zijn. Schep de groenten op een bord en leg de gefrituurde garnalen erbovenop. Even voor het opdienen besprenkelen met sojasaus en sesamolie.
4 personen
voor- / bereidingstijd : 35 / 25 minuten
gebied : China
gerechtsoort : hoofdgerecht
bron : Chinees : Creatief en gezond koken, voor alledaagse maaltijden en speciale gelegenheden / Camilla Sopwith
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten