KALKOENSOEP MET CHINESE PADDENSTOELEN
Een geurige, verwarmende soep dankzij de bijzondere combinatie van ingrediënten en smaken.
150 gram kalkoenfilet
15 milliliter (1 eetlepel) sesamolie
50 gram gedroogde Chinese paddenstoelen, 15 minuten in warm water laten weken en laten uitlekken
700 milliliter kippenbouillon
15 milliliter (1 eetlepel) sojasaus
1 plakje gemberwortel
zou, naar smaakt
versgemalen zwarte peper, naar smaak
Snijd de kalkoenborst in plakjes en vervolgens in dobbelsteentjes.
Verhit de olie in een wok en roerbak de stukjes kalkoen totdat deze bruin zijn. Uit de pan halen en overtollige olie afgieten.
Kook de paddenstoelen 10 minuten in water met zout. De paddenstoelen goed spoelen en laten uitlekken.
Doe de paddenstoelen samen met de bouillon in een pan. Voeg kalkoen, sojasaus, gember en zout en peper toe.
Aan de kook brengen en 15 minuten zachtjes laten koken.
Verwijder het plakje gember voordat u de soep heet opdient.
Serveer de soep in kommetjes, besprenkeld met fijngesneden verse bieslook.
Variatie: Vervang de kalkoen door kipfilet.
4 personen
voor- / bereidingstijd : 23 / 35 minuten
gebied : China
gerechtsoort : soep
bron : Chinees : Creatief en gezond koken, voor alledaagse maaltijden en speciale gelegenheden / Daphne Wannee
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten