GELE EN WILDE RIJSTSALADE
250 gram witte en wilde rijst
1 eetlepel koenjit (kurkuma)
1½ deciliter kokosmelk
zout
peper
1 theelepel serehpoeder
1 kruidnagel
40 gram gepelde pistachenootjes
sap van 1 citroen
1 limoen, in schijfjes
2 eetlepels olie
2 eetlepels fijn gehakte koriander
1 grote rode ui, in ringen
Water koken. Rijst in pan mengen met: koenjit, kokosmelk, zout, peper, sereh en kruidnagel. Kokend water toevoegen tot rijst 2½ centimeter onder staat. Opnieuw aan de kook brengen. Op zacht vuur in 20 minuten gaar laten worden. Laten afkoelen, kruidnagel verwijderen. Door afgekoelde rijst pistachenootjes, citroensap, olie en koriander scheppen. Garneren met ringen ui en schijfjes limoen.
4 - 6 personen
voedingswaarde : 285 kcal p.p.
bereidings- / afkoeltijd : 30 / 30 minuten
gebied : Californië, Verenigde Staten
gerechtsoort : salade
bron : Tip Culinair Special De echte Amerikaanse Barbecue, bijlage bij Tip Culinair juni 1994
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten