vrijdag 23 september 2022

Gele en wilde rijstsalade (Californië, Verenigde Staten)

GELE EN WILDE RIJSTSALADE

250 gram witte en wilde rijst
1 eetlepel koenjit (kurkuma)
1½ deciliter kokosmelk
zout
peper
1 theelepel serehpoeder
1 kruidnagel
40 gram gepelde pistachenootjes
sap van 1 citroen
1 limoen, in schijfjes
2 eetlepels olie
2 eetlepels fijn gehakte koriander
1 grote rode ui, in ringen


Water koken. Rijst in pan mengen met: koenjit, kokosmelk, zout, peper, sereh en kruidnagel. Kokend water toevoegen tot rijst 2½ centimeter onder staat. Opnieuw aan de kook brengen. Op zacht vuur in 20 minuten gaar laten worden. Laten afkoelen, kruidnagel verwijderen. Door afgekoelde rijst pistachenootjes, citroensap, olie en koriander scheppen. Garneren met ringen ui en schijfjes limoen.

4 - 6 personen

voedingswaarde : 285 kcal p.p.
bereidings- / afkoeltijd : 30 / 30 minuten

gebied : Californië, Verenigde Staten
gerechtsoort : salade

bron : Tip Culinair Special De echte Amerikaanse Barbecue, bijlage bij Tip Culinair juni 1994

Geen opmerkingen: