maandag 25 maart 2019

Varkenshaassaté met katenspek

VARKENSHAASSATÉ MET KATENSPEK

2 eetlepels boter of margarine
500 gram varkenshaas, in blokjes
200 gram plakjes katenspek (vleeswaren)
½ rode paprika, in stukken
½ gele paprika, in stukken
2 kleine uien, in parten
zout
peper


Grill voorverwarmen op hoogste stand. Boter verhitten en hierin blokjes vlees in 2 minuten rondom lichtbruin bakken. Vlees uit pan nemen en met zout en peper bestrooien. Om elk blokje vlees plakje katenspek wikkelen. Aan satéstokjes afwisselend blokjes vlees, stukjes paprika en partjes ui rijgen. Saté onder grill in 4 minuten goudbruin laten worden, stokjes regelmatig draaien.
Lekker met kruidensaus.

4 personen

voedingswaarde : 425 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten

gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Tip Culinair maart 1998

Geen opmerkingen: