maandag 25 maart 2019

Tong met kruiden-citroensaus

TONG MET KRUIDEN-CITROENSAUS

4 stukken tong- of kabeljauwfilet à 50 gram
zout
peper
1 eetlepel bloem
1 ei, gesplitst
mespunt cayennepeper
1 eetlepel witte wijnazijn
geraspte schil en sap van ½ citroen
75 gram boter of margarine
1 eetlepel fijngesneden dragon (of 1 theelepel gedroogd)
1 eetlepel fijngesneden bieslook
1 zakje gemengde sla (125 gram)
½ citroen, in partjes


Vis met zout en peper bestrooien en licht met bloem bestuiven. In kom op pan met heet water (au bain-marie) eidooier met mespunt zout en cayennepeper in 2 minuten schuimig kloppen. In andere pan azijn en citroensap aan de kook brengen en deel voor deel door dooiermengsel kloppen. 50 Gram boter smelten en door saus kloppen tot saus licht en schuimig is. Dragon en bieslook erdoor roeren. Eiwit stijfkloppen en door saus spatelen. Saus warmhouden. In koekenpan met antiaanbaklaag 25 gram boter smelten en vis in 2 minuten goudbruin bakken, halverwege keren. Vis met saus en partjes citroen garneren. Bestrooien met citroenrasp. Sla erbij serveren.

2 personen

voedingswaarde : 430 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten

gerechtsoort : visgerecht

bron : Tip Culinair maart 1998

Geen opmerkingen: