maandag 10 maart 2008

Oula'ass fee el forn (Egypte)

OULA'ASS FEE EL FORN (HELE MOSSELEN UIT DE OVEN)

Koolraap is het resultaat van een kruising tussen leden van de
savooienkoolfamilie en de rapenfamilie; de groente werd in de Middeleeuwen
in Scandinavië ontwikkeld. Samen met zijn oudere familieleden, de rapen, is
koolraap ook in Afrika terechtgekomen, waar hij gebruikt wordt in soepen en
stoofschotels. In dit aparte bijgerecht wordt de koolraap in zijn geheel in
de oven gebakken.

1 koolraap (750 gram)
zou naar smaakt
versgemalen zwarte peper naar smaak
1 eetlepel boter

Verwarm de oven voor op 190°C. Borstel de koolraap goed schoon onder koud
stromend water. Dep de koolraap droog met keukenpapier, prik hem in met een
mes, wikkel hem in aluminiumfolie en leg hem in de oven. Laat de koolraap
bakken gedurende 50 - 60 minuten, of totdat hij zacht is. Serveer de
koolraap in plakken, met zout en peper en boter.

4 - 6 personen

land : Egypte
gerechtsoort : groentegerecht

bron : Koken in Afrika : Een culinaire en culturele ontdekkingsreis /
Jessica B. Harris

Geen opmerkingen: